Home > Nieuws > GRIEPPRIK 2020

GRIEPPRIK 2020

Geachte patiënten,

Wij prikken dit jaar op dinsdag 17 en woensdag 18 november op locatie Landscheiding, zowel voor de griepprik als voor de pneumokokkenprik. Vanwege corona hebben wij opgeroepen op alfabet, om zo de drukte te spreiden over de dagen.

Dit jaar dreigt een tekort aan griepvaccins en we hebben te maken met gelimiteerde levering. We hanteren daarom een maximum aantal per dag, om ook de mensen op de laatste prikdag nog te kunnen voorzien. Wij vragen u met klem om alstublieft te komen op de dag van uw indeling op alfabet.

Vanwege de tekorten aan vaccins heeft staatssecretaris Blokhuis, na advies van het RIVM, besloten om gezonde mensen vanaf 60 tot en met 69 jaar te vragen nu niet in te gaan op de uitnodiging voor de griepprik. Zo kunnen in ieder geval de meest kwetsbare mensen eerst een griepprik krijgen.  Mensen met een medische aandoening (diabetes, een hart-, long- of nierziekte of een verminderde weerstand) en mensen vanaf 70 jaar lopen meer gezondheidsrisico’s wanneer ze griep krijgen. Zij krijgen eerst de griepprik. Gezonde mensen vanaf 60 tot en met 69 jaar kunnen daarna de griepprik ontvangen als er griepprikken over zijn.

Wij hanteren een maximum per dag. Dat betekent dat het kan gebeuren dat u helaas niet geprikt kan worden die dag. U levert dan uw brief bij ons in. Na de laatste vaccinatiedag kunnen wij bepalen of er nog vaccins over zijn en hoe wij deze kunnen verdelen.

Wij vragen uw begrip voor deze lastige situatie. Voor meer informatie kijk op www.rivm.nl.