Home > Overige zorg > Laboratorium

Laboratorium

LET OP !

Vanwege het coronavirus is bloedafname op dit moment alleen mogelijk op afspraak, en alleen op locatie Loudonstraat. Wanneer u belt met de praktijk krijgt u van de assistente een dag en tijd waarop u mag komen. Komt u alstublieft op de afgesproken tijd, niet eerder. Zo kunnen wij de afstand en het maximum aantal personen in onze wachtkamer zo goed mogelijk waarborgen. Dank u voor uw medewerking.

Bloedafname

Voor een bloedafname kan het zijn dat u zich aan bepaalde richtlijnen moet houden. Zo dient u voor sommige onderzoeken nuchter te zijn. Dit wil zeggen dat u 8 uur voorafgaand aan het onderzoek niet meer mag eten en drinken behalve water. Medicijnen kunt u gewoon innemen. De meeste uitslagen zijn 2 dagen later op te vragen bij de doktersassistente of de huisarts.

Identificatieplicht

Volgens de wettelijke identificatieplicht moet u zich ook bij de afdeling Bloedafname kunnen legitimeren. Dit kan met een geldig identiteitsbewijs waarop uw unieke BSN (burgerservicenummer) staat, bijvoorbeeld een paspoort, Nederlandse identiteitskaart of Nederlands rijbewijs.

Zonder geldig identiteitsbewijs met uw unieke BSN kan de zorgverlener de kosten van uw behandeling niet declareren bij uw zorgverzekeraar. Een goede identificatie is ook van belang voor uw patiëntveiligheid.