Home > Overige zorg > Laboratorium

Laboratorium

Het laboratorium van ziekenhuis Bronovo is iedere dinsdag en vrijdag van 8.00 tot 9.00 uur in het Medisch Centrum Landscheiding aanwezig voor bloedafname. ( Vanaf 1 mei 2019 wordt het dinsdag en donderdag. ) U kunt zich zonder afspraak maar met laboratoriumformulier van de huisarts of een brief van het Bronovo laten prikken.

Bloedafname

Voor een bloedafname kan het zijn dat u zich aan bepaalde richtlijnen moet houden. Zo dient u voor sommige onderzoeken nuchter te zijn. Dit wil zeggen dat u 8 uur voorafgaand aan het onderzoek niet meer mag eten en drinken behalve water. Medicijnen kunt u gewoon innemen. De meeste uitslagen zijn 2 dagen later op te vragen bij de doktersassistente of de huisarts.

Identificatieplicht

Volgens de wettelijke identificatieplicht moet u zich ook bij de afdeling Bloedafname kunnen legitimeren. Dit kan met een geldig identiteitsbewijs waarop uw unieke BSN (burgerservicenummer) staat, bijvoorbeeld een paspoort, Nederlandse identiteitskaart of Nederlands rijbewijs.

Zonder geldig identiteitsbewijs met uw unieke BSN kan de zorgverlener de kosten van uw behandeling niet declareren bij uw zorgverzekeraar. Een goede identificatie is ook van belang voor uw patiëntveiligheid.