Home > Overige zorg > Psychologie

Psychologie bij Indigo

Hoe werkt Indigo?

Indigo gelooft dat mensen veel zelf kunnen doen om weer grip op hun leven te krijgen. Zeker als zij er snel bij zijn. Zo wordt voorkomen dat problemen erger worden. Van Indigo is u het volgende verwachten:

  • Kortdurende hulp: alle cursussen en behandelingen vinden plaats in maximaal acht sessies;
  • Stepped care: wij starten altijd met de lichtst mogelijke behandeling. Is er andere zorg nodig, dan kijken we of Indigo deze kan bieden of verwijzen wij door naar de tweedelijnszorg;
  • Geen wachtlijsten: Indigo helpt mensen hun mentale problemen in een zo vroeg mogelijk stadium aan te pakken. Binnen 1 tot maximaal 3 weken kan de cliënt terecht;
  • Verwijzen: voor een gesprek met een hulpverlener is een verwijzing van de huisarts nodig. Voor een preventieve cursus of een voorlichtingsbijeenkomst is dit niet altijd het geval. Soms kan de cliënt zichzelf aanmelden en soms is een verwijsbrief van de huisarts verplicht.

Mijn Indigo

Wie bij Indigo een behandeling gaat volgen, krijgt -in de meeste gevallen- op de website Mijn Indigo een persoonlijke pagina. Via Mijn Indigo legt de cliënt contact met de hulpverlener en kan hij/zij vragenlijsten invullen. Deze vragenlijsten vormen een essentieel onderdeel van Indigo’s werkwijze. De antwoorden geven waardevolle informatie over zijn/haar klachten, over de hulp die nodig is en over de voortgang van het behandeltraject. Door deze werkwijze kunnen wij mensen nog beter van dienst zijn en krijgen zij sneller de hulp die hen past.

U kunt u aanmelden via telefoonnummer 088 - 357 14 99 of via e-mail aanmelden@indigohaaglanden.nl.

Meer informatie over indigo

Contact

Indigo
Loudonstraat 118
2593 WB Den Haag

  088 - 357 10 50
secretariaat@indigohaaglanden.nl