Direct contact? Bel: 070 - 209 2041

Home > Tandarts > Behandelingen

Behandelingen

Onze praktijk kan vrijwel alle vormen van tandheelkundige behandelingen geven. kies hieronder uw behandeling, voor meer informatie bel of mail ons.

Gaatjes

Cariës of tandbederf (gaatjes) is de meest voorkomende infectieziekte in de wereld. Naar schatting lijdt 95% van de wereldbevolking eraan.

Lees verder

Wortelkanaal behandeling

Een wortelkanaalbehandeling is een tandheelkundige bewerking, waarbij de pulpa van het wortelkanaal van een tand of kies verwijderd wordt.

Lees verder

Bruxisme/knarsen

Bruxisme oftewel tandenknarsen is een parafunctie van het gebit. Dit gebeurt door het over elkaar schuiven van boven- en ondertanden.

Lees verder

Orthodontie

Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde dat zich bezig houdt met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels.

Lees verder

Implantologie

Implantologie is het snelst groeiende onderdeel van de tandheelkunde en heeft tot doel een of meerdere tanden te vervangen door tandimplantaten.

Lees verder

Paradontologie

Parodontologie is een differentiatie binnen de tandheelkunde die zich richt op de steunweefsels van de tanden en kiezen: het kaakbot en het tandvlees.

Lees verder

Protheses

De tandheelkunde maakt onderscheid tussen volledige prothesen en partiële prothesen zoals plaatprothesen en frameprothesen.

Lees verder

Estethische behandelingen

Esthetische tandheelkunde is een onderdeel van de tandheelkunde waar het gaat om het mooier maken van uw tanden.

Lees verder

kronen & bruggen

De kroon is het zichtbare bovenste deel van de tand of kies; dit deel is veel kleiner dan het andere, niet zichtbare deel, de wortel.

Lees verder

Bleken

Bleken van tanden heeft als doel de tandkleur witter te maken. Bij het bleken wordt een product gebruikt dat de natuurlijk intrinsieke tandkleur wijzigt.

Lees verder

(Sport)bitje laten maken

Een bitje, ook wel bit of gebitsbeschermer genoemd, is een kunststof beschermhoes voor het gebit (de tanden en kiezen) en de kaak.

Lees verder